Λεμόνι με νερό: Μύθοι και αλήθειες γι’ αυτό το θαύμα της φύσης

Πολλοί άνθρωποι έχουν προσθέσει το νερό με λεμόνι στην καθημερινή τους διατροφή κι αυτό γιατί κάποιος τους είπε ή κάπου διάβασαν για τις ευεργετικές του ιδιότητες, πάντα όμως υπάρχει και η παραπληροφόρηση σε κάτι που ανακαλύπτουμε και είναι εν μέρη ευεργετικό, με το διαδίκτυο να κυριαρχεί στο φαινόμενο του σπασμένου τηλεφώνου. Εμείς ψάξαμε, βγάλαμε τα συμπεράσματα μας και σας παρουσιάζουμε στο τι πιστεύουμε ότι ισχύει και τι όχι.

Μύθοι: Οι υποστηρικτές της αλκαλικής διατροφής, λένε πως οι τροφές αφήνουν στον οργανισμό τα υπολείμματα τους, τα οποία επηρεάζουν το pH του οργανισμού. Υποστηρίζουν λοιπόν ότι το νερό με λεμόνι κάνει τον οργανισμό πιο αλκαλικό. Στην πραγματικότητα, ούτε το pH στο αίμα, ούτε στα κύτταρα επηρεάζονται από τη διατροφή. Επίσης πάνω σε αυτό στηρίζεται και ο μύθος ότι το λεμόνι καταπολεμά τον καρκίνο, ο οποίος χρειάζεται όξινο περιβάλλον για να εξαπλωθεί και το νερό με λεμόνι κάνοντας αλκαλικό τον οργανισμό, τον εμποδίζει. Σύμφωνα με μελέτες, ο καρκίνος όντως ευδοκιμεί σε όξινο περιβάλλον, παρά σε αλκαλικό, όμως τα καρκινικά κύτταρα δημιουργούν το δικό τους όξινο περιβάλλον και οι αλκαλικές τροφές δεν βοηθούν. Άλλος ένας μύθος είναι ότι το νερό με λεμόνι αποτοξινώνει τον οργανισμό και μας βοηθά να χάσουμε κιλά. Όντως παρατηρήθηκε ότι άνθρωποι που έπιναν νερό με λεμόνι, έχαναν περισσότερα κιλά και είχαν λιγότερες τοξίνες στον οργανισμό τους, αυτή η ιδιότητα όμως αποδίδεται στο νερό που βοηθά να αποβάλει ο οργανισμός τις τοξίνες και τα απόβλητα του, μέσω της ούρησης.

Aλήθεια: Το λεμόνι, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, B, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο. Καταπολεμά το κρυολόγημα, βοηθά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά το συκώτι να παράγει περισσότερα ένζυμα όπως χολή και να μεταβολίζονται καλύτερα οι τροφές και τέλος καθαρίζει το δέρμα, βοηθά στην παραγωγή κολλαγόνου και μειώνει τις ρυτίδες.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s